ALTCOINS INGESTELD OP ONDERMAATS PRESTEREN? BITCOIN-DOMINANTIE DRUKT OMKEERSIGNAAL AF

  • Terwijl Bitcoin de afgelopen weken goed heeft gepresteerd, hebben sommige altcoins het nog beter gedaan.
  • Neem het voorbeeld van Chainlink (LINK), dat de afgelopen maand bijna is verdubbeld.
  • Met veel altcoins die BTC voorbijstrevend zijn, is de Bitcoin-dominantie-metriek gekelderd. Bitcoin-dominantie is het percentage van de crypto-markt dat bestaat uit BTC.
  • Ondanks de daling voorspelt een indicator een bearish reversal voor altcoins.
  • Als de Bitcoin volatiliteit blijft bestaan, kan dit het bullish altcoin-verhaal nog verder onderdrukken.
  • Analisten verwachten momenteel meer BTC-volatiliteit in de komende dagen, onder verwijzing naar indicatoren zoals de Bollinger Bands.

BITCOIN DOMINANTIE INGESTELD OM OM TE KEREN: TD SEQUENTIEEL

Bitcoin’s dominantiemetriek heeft de afgelopen weken niet goed gepresteerd, omdat de altcoins de show hebben gestolen. Vele penningen, vooral in de DeFi-ruimte, hebben de afgelopen weken tientallen of zelfs honderden procenten gewonnen, omdat het kapitaal en de aandacht zich op dit aspect van crypto heeft gericht.

Een Telegramkanaal dat de Tom Demark Sequential volgt, toont nu echter aan dat de Bitcoin-dominantie naar de bovenzijde kan worden omgedraaid. Dit betekent dat BTC binnenkort wellicht meer van de crypto-markt zal uitmaken dan de afgelopen dagen het geval was.

Volgens de onderstaande grafiek, die gedeeld wordt door het kanaal, heeft de Bitcoin-dominantie een „Koop 9“ kaars gevormd op zijn daggrafiek. „9“ kaarsen, per de Tom Demark Sequential, worden vaak gezien op een buigpunt in de trend van een asset. In dit geval betekent dit dat Bitcoin binnenkort een relatieve opwaartse trend zal zien ten opzichte van altcoins.

De TD Sequential is niet de enige indicator die suggereert dat altcoins snel tegen de Bitcoin Future zullen stoten. Zoals gerapporteerd door Bitcoinist, ziet Willy Woo, een prominente on-chain analist, een bullish divergentie ontstaan tussen de dominantie-metriek en de RSI-indicator:

„Bull divergence, BTC Dominance, verwacht BTC te winnen over alts in de komende weken. Wachten tot de topindicator omkeert (detecteert volumebewegingen). ETH is momenteel meer bullish dan andere alts. In dat opzicht denk ik dat we in een tijdperk van dubbele pumpage zitten… Zowel BTC als ETH, nummer gaan omhoog. BTC iets gunstiger volgens het signaal.“

BTC VOLATILITEIT – OF HET GEBREK DAARAAN – ZAL DE SLEUTEL ZIJN TOT ALTCOIN TRENDS…

De volatiliteit van Bitcoin zal de altcoin-markt verder beïnvloeden.

Beleggers in de ruimte zeggen dat altcoins beter kunnen presteren dan Bitcoin. Maar als het uitbreekt zoals op het moment van schrijven van dit artikel, kunnen altcoins moeite hebben om de marktleider te overtroeven door de manier waarop kapitaal en aandacht wordt toegewezen tijdens de uitbreidingen.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.